Vreme je!
Kontakt
Anketa
Odakle ste doznali za ovaj blog?
Najnovije vesti
 
Blog
četvrtak, siječanj 7, 2010
Svim hriscanima pravoslavne veroispovesti zelim mir boziji - Hristos se rodi
demokratija @ 11:49 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 6, 2010
I evo posle duzeg vremenskog perioda odlucio sam da Vam se obratim sa zeljom da u Novoj 2010. godini budete zdraviji, mudriji, srecniji.
Za sve ovo vreme puno se stvari izdesavalo: lazna ekonomska kriza prodrmala je (ili jos uvek drma) i najjace svetske privrednike, Srbiji su konacno ukinuli vize, Hrvatska bira predsednika, Srpska radikalna stranka postala je minima na srpskoj politickoj sceni, a ono sto je meni trentuno najjvaznije postacu tata po drugi i treci put :))
Shvatio sam da, koliko god se oko nas desavale ruzne stvari, deca su ta koja Vas uvek mogu razveseliti. Tako da mi trenutno nije mnogo bitno ko ce biti predsednik Vlade i sl.
U svakom slucaju, trudicu se da posetioce ovog bloga ne razocaravam i gotovo sam siguran da, cim se desi nesto sto ce me dobro zaintrigirati javicu se ponovo sa novim clankom. Do tada budite zdravi i veseli i javite se u slucaju da imate neki pametan predlog.

Sa pozdravom,
Ivan Milanovic
demokratija @ 12:34 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, siječanj 2, 2009
Teoretičari iz oblasti ekonomske politike kažu da se ekonomska kriza javlja periodično i da period od početka krze, pa do faze oporavka i prosperiteta traje oko 12 godina. Ako je ta teorija zaista tačna, onda smo bogami dobro nadrljali. Kada se radi o svetskoj ekonomskoj krizi, 12 godina je predugačko. Čovek jednostavno nema gde da se skloni od siromaštva.
Pojedini srpski političari izjavljuju da će za Srbiju ova ekonomska kriza biti čak i šansa za prosperitet. Ovo je besmisleno i brzopleto rečeno. Istina svetska ekonomska kriza najviše pogađa razvijenije države koje imaju veći izvoz nego uvoz. Naša "sreća" je u tome što smo država koja više uvozi, čiji je izvoz skoro zanemarljiv, a i roba koja se izvozi prevashodno je berzanska roba, tako da nam je to veliki minus u ovoj situaciji.
Još se pošteno nismo izvukli iz prethodne krize, tako da smo jos uvek u kondiciji :)
Island je nadrljao debelo. U jednom danu su bankrotirale sve četiri nacionalne banke. (Prim prev. jedine četiri banke u državi) A poznato je da se privreda Islanda u mnogome bazirala upravo na bankarstvu.
Kako bilo - stanovnici balkanskih država su navikli na nemaštinu, pa kako bude drugima, biće i nama, samo što ćemo mi to lakše podneti.
demokratija @ 14:45 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 31, 2008
Sa željom da u novoj 2009. - oj godini budemo uspešniji u Evropskim integracijama, srdačno Vas pozdravljam.
Sve najlepše!
demokratija @ 12:05 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 24, 2008
Poštovani prijatelji, ni sam ne znam koliko je vremena prošlo od mog poslednjeg pisanja na ovom blogu i evo konačno nešto što me je zaintrigiralo da se podsetim svog korisničkog imena na www.bloger.hr :)
Pre nekog vremena počeo je politički haos za jednu od najmasovnijih političkih stranaka u Srbiji. Njeni najvisočiji funkcioneri Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pobunili su se protiv patološko - socijalnih poteza iz zatvorske ćelije u Ševeningenu u kojoj boravi, a i boraviće, Vojislav Šešelj, lider gore navedene stranke. Ovo ne bi bilo toliko zanimljivo da "Toma" nije prvo dao ostavku na sve funkcije, a malo zatim i osnovao svoju političku stranku (zaboravio sam kako se zove) i za sobom povukao mlađanog "Acu".
Koliko gneva od strane članova Srpske radikalne stranke prema do pre par sati, najomiljenijim likovima sa TV ekrana. Puljvali su ih više nego Tadića i Čedu zajedno. Šta ti je naš narod... pale ga politički medikamenti, naročito ove nacionalističke struje.
Elem, ja se ne bih toliko radovao cepanju Radikala.... Politička strategija je odavno sastavni deo delovanja svih ozbiljnijih stranaka u Srbiji.
Hajde da sačekamo sledeće izbore i vidimo da li će novoformitrana "Tomina"stranka, iz nekog banalno objašnjenog razloga podržati Šešeljeve ludorije. ;)

 
demokratija @ 18:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
to smo mi


Ovomesečni top video
Naši prijatelji
 
Brojač posjeta
34202
Index.hr
Nema zapisa.